Bilden visar bostadsorten Jarlaberg. Jarlaberg är bostadsrättsområde som ligger i Nacka. Det finns 1250 bostadsrätter i Jarlaberg.

Bilder från JarlabergAtt sälja en bostadsrätt

Två saker är påverkar hur lätt det är att sälja din bostadsrätt.
Det första är läget på bostaden. Ett bra läge och en fin utsikt påverkar garanterat hur lätt det är att hitta en köpare. Det andra är skicket på din bostad. Detta kan du påverka själv.
Det är mycket viktigt att anstränga sig för att få den bostad som man ska sälja så attraktiv som möjligt. Nedan finns ett förslag på åtgärder du kan genomföra. Målet är att bostadsrätten ska upplevas så åtråvärd som möjligt.

Ljus upplevs som inbjudande:
Gör din bostad så ljus och ”luftig” som möjlig. Putsa alla fönster, alla glasrutorna! Se till så att alla utrymmen är väl upplysta. Byt ut all trasig belysning. Saknas det tillräcklig belysning av alla utrymmen, låna lampor av bekanta.

Grovstäda:
Plocka undan alla ”onödiga” lösa pinaler. Ta bort de flesta prydnadssaker. Det får inte se "plottrigt ut". Försök att skapa en luftig atmosfär. Är du osäker på hur en sådan ser ut? Ta en titt i en aktuell möbelkatalog.Ett rum fyllt av många saker kan se rörigt ut och skapa intryck av att rummet är mindre än det är.

Möblemang:
Om din bostad är övermöblerad så fundera på om du inte ska plocka bort något inför visningen. Saknas det möbler så försök låna det som saknas. Du får under inga omständigheter ha en visning av en omöblerad bostadsrätt.(Då syns alla skavanker!).

Städning:
Städa extra noga. Det ska vara så rent att de som kommer på visningen ska tänka att de skulle kunna flytta in direkt. Brukar du fuska med städningen i vanliga fall så är detta undantaget då du INTE ska göra det. Naturligtvis så måste även alla "barnrum" vara välstädade.

Badrum:
Plocka bort alla schampoflaskor och tvålar. Städa badrummet extra noga. Det ska vara så fint som det kan bli. Byt ut duschdraperiet mot ett nytt.Ta bort använda handdukar och morgonrockar.Häng fram rena, ljusa och matchande handdukar. Ställ undan tvättkorgen.

Sovrum:
Bädda sängen med ljust och helst enfärgat överkast.Plocka bort kläder och andra lösa saker från rummet.

Vardagsrum:
Rätta upp kuddarna i soffan och se till att det inte är mer än ett par kuddar frame i soffan. Plocka undan alla fjärrkontroller. Ta bort alla skivor/CD/DVD som ligger framme.

Kök:
Ta bort allt som står på köksbänken, tex köksmaskiner. Större maskiner kan stå kvar men dra gärna ut sladden om den syns. Se till att all disk, diskborstar och är bortplockat från bänken. Gör alla bord- och bänkskivor så tomma och städade som möjligt. Städa bort allt från kylskåpsdörrens utsida.Eventuella öppna utrymmen under köksbänken ska vara renstädade och tomma. En fruktkorg med färsk frukt ser trevligt ut på köksbänken samt en ljus duk och en bukett eller blomma på köksbordet.

Skavanker på bostaden:
Saknas det till exempel en list eller en tapet är skadad. Laga detta innan visningen. Reparera alla småfel som du enkelt kan åtgärda. Undvik stora reparationer. De brukar oftast inte löna sig att tex renovera kök eller badrum.

Jämför:
Gå på visningar av andra bostadsrätter i området innan det är dags för visning av din bostad. Hur ser din bostadsrätt ut jämfört med andra?

Välj rätt mäklare:
Det är ett fåtal mäklare som säljer majoriteten av alla bostadsrätter i Jarlaberg. Genom att granska de bostadsannonser som finns på Hemnet och Bovision så ser du vilka dessa är. Be två till tre av dessa mäklare värdera din bostadsrätt. Fråga alltid om hur mycket mäklaren vill ha i provision. Detta kan variera mellan mäklar firmorna. Välj sedan den mäklare som du känner förtroende för. Försök alltid pruta på mäklarens arvode. Speciellt om du tror att din bostadsrätt är lättsåld. Det finns två vanliga sätt att prissätta en bostadsrätt. Den ena är att sätta ett lite förlågt pris och hoppas på att det blir budgivning. Det andra sättet är att värdera bostaden högt. Det senare sättet ökar mäklarens möjlighet att få uppdraget att sälja din lägenheten. Dock kan det ta lång tid att hitta en köpare.

Om du vill veta vad mer du kan göra för att din bostad ska upplevas som attraktiv så kan du söka på "home staging" i någon bra sökmotor.

Google
 


kontakt(alfaslang)jarlaberg.se

© 2005-2006 R.E.G.

www.jarlaberg.se har funnit på nätet sedan 1 november 2005.
jarlaberg .se är optimerad för webbläsaren Firefox.
Du kan ladda ner Firefox gratis!