Bilden visar bostadsorten Jarlaberg. Jarlaberg är bostadsrättsområde som ligger i Nacka. Det finns 1250 bostadsrätter i Jarlaberg.

Bilder från JarlabergNaturområden i Nacka

Nyckelviken
Nyckelviken är ett av Jarlabergsbornas populäraste naturområden. Det ligger ca 2 km prommenad från Jarlaberg. Mer information om Nyckelviken finns under fliken om Nyckelviken .

Skogssjö
Skogssjö är ett naturreservat som ligger i norra Saltsjöbaden. Reservatet är ca 150 hektar stort. Terrängen består både av våtmarker, skog och öppna ytor. Inom området finns ett monument som påminner om ett slag som mot ryssarna år 1719. Naturreservatet har strandnära prommenader och badklippor.

Nackareservatet
Nackareservatet är ett friluftsområde som ägs av Stockholms stad. Området är ca 700 hektar stort. Området består av blandskog och sjöar och är mycket populärt bland friluftsfolk. I området ligger friluftsgården. Hellasgården .

Tattby
Tattby naturområde ligger I Saltsjöbaden. Området är ca 142 hektar stort. Det finns badmöjligheter inom området samt prommenad möjlighet. Naturen är omväxlande och speglar övergången mellan fastland och skärgårdsnatur.

Velamsund
Velamsund är ca 700 hektar stort. Himlaberg som ligger i området är med sina 70,4m över havet ett en av Nackas högsta punkter. I Velamsund finns det mycket goda möjligheter att ströva i skog och mark. Det finns ett stort antal stigar i området. Det finns ett 2,5 km långt elbelyst motionsspår. Det finns en badplats, båtklubb och golfbana med servering. Det finns många ställen där hela familjen kan åka pulka eller skidor.
Nackas hästsport centrum finns i Velamsund. Nacka ridklubb har en omfattande verksamhet. Gården Velamsund övertogas av Nacka Kommun år 1964. Velamsund finns beskrivet sedan 1500-talet. Velamsund var då två gårdar stora och lilla Velamsund. Vid mitten av 1860-talet kom ångbåtstrafiken till Stockholm ingång. Man började då hyra ut sommarbostäder i området

Tavla som presenterar Velamsund.

Sörmlandsleden
Sörmlandsleden går igenom Nacka på en sträcka av ca 15 km. Denna sträcka är lättgången och passar bra för långa eller korta prommenader. Leden är uppmärkt med orangefärgade ringar runt träd och stolpar. Mer information finns på Sörmansledens hemsida.
kontakt(alfaslang)jarlaberg.se

© 2005-2006 R.E.G.

www.jarlaberg.se har funnit på nätet sedan 1 november 2005.
jarlaberg .se är optimerad för webbläsaren Firefox.
Du kan ladda ner Firefox gratis!