Bilden visar bostadsorten Jarlaberg. Jarlaberg är bostadsrättsområde som ligger i Nacka. Det finns 1250 bostadsrätter i Jarlaberg.

Bilder från JarlabergTips inför renoveringen

Många av Jarlabergs bostadsrätter har blivit renoverade. Nedan finns en del tips för dig om du själv ska renovera din bostadsrätt.
1.Gör en budget, Vad får det kosta?
2.Ta reda på hur man gör, innan du börjar.
3. Påbörja bara ett ”projekt” i taget.

Budget

Är man ovan så är det svårt att veta vad det kostar att renovera ett rum. Risken är att det blir dyrare än man tänkt, eller i värsta fall blir så dyrt att man inte har råd att göra klart. Spar alla kvitton. Du behöver dessa när du säljer din bostadsrätt för att kunna göra avdrag på den eventuella vinst som uppstår.


Ta reda på hur man gör

Alla tror sig veta (speciellt män) hur man gör för att tex måla ett tak. Har du aldrig förut själv utfört det moment du ska göra, se till att fråga någon innan du börjar. Om du tex ska måla ett tak med modern takfärg så krävs speciell teknik för att det inte ska bli flammigt. Fråga i affären så att du får rätt färg och fråga hur man gör för att uppnå bästa resultat. Det bästa är om du får hjälp av någon som utfört arbetsmomentet tidigare. En bra sida på nätet om renovering är www.dinbyggare.se här förklaras i detalj hur man utför olika moment.


Påbörja endast ett projekt i taget

Påbörja endast ett projekt i taget. Det är ofta kul att starta en renovering. När det mesta är klart så är man inte lika motiverad. Det är då man bestämmer att en del småsaker kan göras klart senare. Dessa småsaker blir ofta inte gjorda. Försök att alltid avsluta alla renoveringsprojekt helt innan du startar med nästa.

Hyra hantverkare

Försök bara anlita hantverkarere som har referenser. Be alltid om kvitto. Kvittot behöver du för att kunna reklamera ett eventuellt undermåligt arbete. Tänk på att utan kvitto kan du inte heller dra av kostnaden för för renoveringen när du deklarerar en eventuell vinst, vid försäljning av din bostad. Alla hantverkare har rabatter på det material de använder. Be om att få ta del av hantverkarens rabatt när du anlitar honom. Du betalar redan för hans tid och kunnande och ska inte behöva ge honom ytterligare intäkter genom att betala extra för materialet.

bild

På bilden har en privatperson själv tagit bort en vägg. Hur svårt kan det vara? Tyvärr innehöll vägen ett antal elkablar. Efter många telefonsamtal fick man tag i en elektriker som åtog sig att dra om elkablarna. Vilket blev dyrare än om man hyrt en hantverkare från början.

kontakt(alfaslang)jarlaberg.se

© 2005-2006 R.E.G.

www.jarlaberg.se har funnit på nätet sedan 1 november 2005.
jarlaberg .se är optimerad för webbläsaren Firefox.
Du kan ladda ner Firefox gratis!